Hagyományos Magyar Konyha. Hely ami megadja neked a gasztronómiát Debrecenben.

2019. november 15. 21:33 - cz.viktor

Debreceni páros kolbász

Debreceni gasztro

paros_kolbasz_1.jpg

Recept

hozzávalók / 12 adag

7 kg sertéshús (70 %)
1.8 kg marhahús (18 % (változhat, akár 30 %-ig))
1.2 kg füstölt szalonna (12%)
8 dl víz
25 dkg só
40 g bors
70 g fokhagyma
60 g fűszerpaprika
30 g csípős fűszerpaprika (lehet füstölt)
10 g gyömbérpor (ízlés szerint)
10 g majoranna
8 g őrölt fűszerkömény
4 g római kömény
0.5 csipet görögszéna ("titkos" hozzávaló) 

Deko étterem mai menü: http://www.deko-etterem.hu/index.php/menuk

elkészítés

A jól lehűtött sovány sertéshúst és a szalonnát késsel 6-8 mm-es darabokra VÁGJUK! (Hagyományosan teknőbe tették, és két, kézbe fogott késsel metélték.) Esetleg nagy lyukú darálón daráljuk, de a szalonnát ekkor is érdemesebb vágni.
A marhahúst 2-3-szor pépesre daráljuk.
A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
A húst, a szalonnát, a fűszereket a hozzáadott vízzel alaposan összedolgozzuk. Ha nem füstöljük, adhatunk hozzá folyékony füstöt, és ebben az esetben több paprikát (a sok paprika füstöléskor megkeseredhet).
A vékonybélbe betöltött kolbászt 11 cm-es darabokra pározzuk, egy napig hűvös helyen szikkasztjuk.
Lehetőség szerint füstöljük, majd ezt követően igény szerint sütjük, vagy főzzük!

Kövesd a blogom: https://deko.blog.hu/

Megkóstolnád? Várunk a Deko Étterembe!

http://deko-etterem.czviktor.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deko.blog.hu/api/trackback/id/tr8815308210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hagyományos Magyar Konyha. Hely ami megadja neked a gasztronómiát Debrecenben.
süti beállítások módosítása